5 olika sorters hummus med hälsokocken (och snyggingen) Jacob Wismar


Jacob använde alltså tahini i 4 hummusar.


Något jag lade märke till som hälsosuperkocken sade var att man endast skulle köpa torkade tomater inlagd i olja om man ska ha dem i en sallad. Annars bör man alltså hålla sig till torkade tomater (utan olja). Oljan som tomaterna ligger i brukar nämligen vara av usel fabrikskvalité och ingen sådan nyttig som man tror att det är.

Det här inlägget får va i kategorin "Recept - Frulle" eftersom hummus är ett utmärkt nyttigt pålägg som man ka ha på frukostmackan.

Receptet

3 dlkokta röda linser eller kikärter
2 msk tahini (sesampasta)
2 st vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
salt
vatten

1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
2. Smaka av med rikligt med salt och späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0