Gor din grot-frukost fullandad


Herregud vad knasigt. Skulle bli en grotbild men det funkade inte att ladda upp sa att istallet far konstnaren Havero sta for bilden idag :)

Många som äter havregrynsgröt till frukost är nöjda med det, men känner att de blir hungriga lite väl snabbt efter måltiden. Det finns flera trick för att hålla mättnaden längre. Ett enkelt sätt är att hälla i en matsked krossade linfrön bland grynen när de kokas. Då tränger de vattenlösliga fibrerna ut ur linfröna och ger en gel som fördröjer magsäckens tömning och gör dig mättare. Det absolut mest effektiva sättet är dock att äta ett eller två kokta ägg till gröten. Studier har visat att ett kokt ägg till frukost håller dig mer nöjd hela dagen och faktiskt äter färre kalorier övriga mål på dagen. Otroligt nog äter man spontant även mindre till frukost dagen efter! Att kokta ägg ger mättnad är därför uppenbart, men de är intressanta även pga deras näringsinnehåll. Protein, nyttiga fetter (speciellt om det är ett omega-3-ägg), vitaminer, mineraler och antioxidanter gör detta livsmedel till ett naturligt vitamin/mineralpiller. Och du, visst funkar det med stekt ägg och äggröra också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0