Jacob Wismars grova & nyttiga filmjölksbröd


Jag gillar att se det på film. Känns som att receptet blir mer mänskligt på något vis :)



Jacobs filmjölksbröd

Det här behöver du:


4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
0,5 dl krossat linfrö
1 dl havregryn
1,5 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 strukna tsk bikarbonat
10 torkade fikon, i mindre bitar
2 dl blandade fröer & nötter, tex solroskärnor & valnötter
5 dl filmjölk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
0,5 dl sesamfrön samt lite olja till formen

Gör så här:
Smörj och bröa en 1,5- liters limpform med olja och sesamfrön. Mät upp de båda mjölsorterna, linfrö och havregryn i en bunke och blanda i salt, brödkryddor och bikarbonat.
Rör ner fikon och fröer/nötter. Tillsätt fil, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen.
Grädda degen i 175 grader i cirka 75 minuter, eller till en innertemperatur på 96 grader.
Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0