Enligt hälsogurun Kristina Andersson

Apoteket har börja sälja sk matmått som är till för att vägleda en när man ska ta mat så att inte portionerna blir för stora. Bra idé! Hälsogurun Kristina Andersson (grundaren till isodieten ihop med Fredrik Paulun) anser dock att fördelningen borde se annurlunda ut.



Kristina = näringsfysiolog, författare & föreläsare

I Kristinas blogg skriver hon som svar på en kommentar då en person frågade hur hon skulle fördela maten:

"Volymmässigt brukar jag satsa på minst lika mycket av proteinkällan som av kolhydratkällan, ev. till och med lite mer protein än kolhydrater. 150-200 g kött, fisk, fågel etc. per person är min måttstock. Då blir man mätt och belåten . Motsvarar ca 1-2 dl av kolhydratkällan."

Kristina skrev även artiklar på www.sanktrycket.se. Klicka här för att läsa hennes matsmarta artiklar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0