5 olika sorters hummus med hälsokocken (och snyggingen) Jacob Wismar
Jacob använde alltså tahini i 4 hummusar.
Något jag lade märke till som hälsosuperkocken sade var att man endast skulle köpa torkade tomater inlagd i olja om man ska ha dem i en sallad. Annars bör man alltså hålla sig till torkade tomater (utan olja). Oljan som tomaterna ligger i brukar nämligen vara av usel fabrikskvalité och ingen sådan nyttig som man tror att det är.
Det här inlägget får va i kategorin "Recept - Frulle" eftersom hummus är ett utmärkt nyttigt pålägg som man ka ha på frukostmackan.
Receptet
3 dlkokta röda linser eller kikärter
2 msk tahini (sesampasta)
2 st vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
salt
vatten
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
2. Smaka av med rikligt med salt och späd eventuellt med vatten för tunnare konsistens.
Kommentarer
Trackback