Müsli av GI-fantasten Ulrika Davidsson

Recept från "Hälsokok-boken" av Ulrika Davidsson



Foto: alltommat.se


Familjemüsli

1 sats
200 g blandade nötter, till exempel mandel, hassel-nötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6 dl dinkelflingor
6 dl havregryn
2 dl solrosfrön och/eller pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutral olja
3 msk honung
2 dl russin

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solrosfrön, kokosflingor och linfrön och rör om.
Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om med händerna.
Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20¿30 minuter. Rör om i långpannan då och då, för müslin bränns lätt.
Låt kallna och blanda sedan ner russinen. Förvara müslin i burk med lock.

Tips: Variera grynerna med till exempel fiberhavregryn, sojaflingor, kornflingor, rågflingor och bovete- flingor. Detsamma gäller nötterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0