Lunch - recept
Kyckling med potatissallad
200 g tillagad kyckling
150 g kokt potatis (2 små eller 1 stor)
120 g tomat (1 stor)
20 g purjolök (2-5 cm)
4 rädisor
lite kapris, ca 3 tsk
2 msk vinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
några ärtskott
Skär potatisen i bitar, skiva tomaten och purjolöken och dela rädisorna i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda sedan ner kaprisen. Häll över en dressing på vinäger, olja, salt och peppar. Toppa med ärtskott och servera med kyckling. Till den här lunchen kan du använda kokt, stekt eller en bit färdiggrillad kycklingfilé utan skinn.
Lax med quinoa och ångkokta grönsaker
100 g lax
40 g quinoa (0,5 dl)
100 g morot (1 stor)
150 g paprika (1 medelstor)
150 g broccoli
40 g salladslök (ett litet knippe)
ev. lite buljong
salt & peppar
Koka quinoan engligt instruktionerna på paketet. Skär moroten och paprikan i tunna stavar och broccolin i lagom stora buketter. Lägg dem i en hålsil och pngkoka dem över en kastrull med vatten. Lägg gärna ett lock på för att ångan ska stanna kvar bättre. Tillsätt salladslöken efter cirka 15 minuter och ta bort från platten. Sjud under tiden laxen i en kastrull där vattnet precis täcker fisken. Tillsätt buljong om så önskas. Låt sjuda i 5-6 minuter. Krydda rätten med lite salt och peppar efter behag.
Recepten är hämtade från isodieten
Tummen upp för lax ;)
BLOGGFIRREN-äter fisk för fulla muggar :)